Van Dale Modern Spreekwoordenboek Ton den Boon

ISBN:

Published: 2007

Hardcover

217 pages


Description

Van Dale Modern Spreekwoordenboek  by  Ton den Boon

Van Dale Modern Spreekwoordenboek by Ton den Boon
2007 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 217 pages | ISBN: | 8.33 Mb

Iedereen kent het moderne spreekwoord elk nadeel heeft zijn voordeel of wat goed is komt snel. Het toont aan dat spreekwoorden helemaal niet oubollig hoeven te zijn, maar juist srpinglevend zijn en dat er nog steeds nieuwe bijkomen. Van DaleMoreIedereen kent het moderne spreekwoord elk nadeel heeft zijn voordeel of wat goed is komt snel. Het toont aan dat spreekwoorden helemaal niet oubollig hoeven te zijn, maar juist srpinglevend zijn en dat er nog steeds nieuwe bijkomen. Van Dale Modern Spreekwoordenboek bevat een grote verzameling spreekwoorden, zegswijzen, catchphrases (populaire clichés) en soorgelijke algemene wijsheden die in het hedendagse Nederlands gangbaar zijn.

Het boek beschrijft niet alleen de pakweg 1500 algemeen bekende Nederlandstalige wijsheden en moralistische uitspraken als het venijn zit in de staart en hoe groter geest, hoe groter beest, maar ook honderden bekende tegeltjeswijsheden die spraakmakende figuren hebben geïntroduceerd en die intussen (vaak zonder bronvermelding) een eigen leven zijn gaan leiden, zoals elk nadeel heeft zijn voordeel en wat omhoog gaat, moet ook weer omlaag.Ten slotten bevat Van Dale Modern Spreekwoordenboek de bekendste vreemdtalige spreekwoorden die in het Nederlands ingeburgerd zijn, zoals was sich liebt, das neckt sich, never change a winning team en partir, cest mourir un peu.Elk spreekwoord wordt uitvoerig verklaard.

Tevens vindt u praktische informatie over het gebruik en varianten. Zo staat bij jong geleerd, oud gedaan niet alleen dat dit een opvoedkundige dooddoener is, maar ook dat het een inspiratiebron is voor varianten van het type jong niet geleerd, is oud niet gedaan.Van Dale Modern Spreekwoordenboek is een onmisbare bron van kennis én vermaak en mag in geen enkele boekenkast ontbreken.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Van Dale Modern Spreekwoordenboek":


saintgermainparishotel.com

©2010-2015 | DMCA | Contact us